fredag, maj 30, 2008

Brev till samhället/utlandet som ljudbok


Många har läst boken, men ingen har hört den. Böckerna Brev till samhället och Brev till utlandet av Eric Ericson har nu kommit ut i en gemensam ljudbok. Inför lanseringen har den digitala byrån Fraktion tagit fram en kampanj-site för boken.

Sidorna kan du kolla in på:
http://www.brevtillsamhallet.se/
http://www.brevtillutlandet.se/

torsdag, maj 29, 2008

Världens största bluff!Alla har sett den vid det här laget, alla vet troligtvis att det var en bluff!
När jag lämnade Beckmans slututställning funderade jag på hur det hela hade gått att genomföra, jag funderade på miljö aspekten och ekonomin. De tekniska detaljerna om bateriets livslängd funderade jag inte över huvud taget om.

Hur kunde han låta det gå så långt, varför gick han inte ut med att det var världens största bluff? Varför dissade han inte DHLs bränsleförbrukning... Han hade ju möjligheten att göra nått grymt ut av de! synd.

fredag, januari 11, 2008

MkhedruliDet Georgiska alfabetet Mkhedruli, eller Mchedruli om man så vill, uttrycker intressant typografi och är en modern variant med sekulärt syfte. Mkhedruli utvecklades under 1100-talet från ett äldre Georgiskt alfabet men har sitt ursprung i det Grekiska alfabetet. Ett tecken kan uttrycka både fonetik och en siffra, dock används idag vanliga siffror.

Vill du titta närmare på dessa vackra tecken och är klok nog att använda en dator med Mac OS, kan du plocka fram teckenpaletten med Äpple+ALT+T. Välj att visa alla alla tecken i rullgardinsmenyn uppe till vänster, expandera "European Scripts" i vänsterkolumnen och välj "Georgian".

Etiketter: , , ,

måndag, oktober 08, 2007

Apples 1984 blir sågad av genuin Amerikansk testgrupp

Det finns risk för känslor så som ilska och eufori väcks av att se detta klippet:

Och här har vi den underbart bra orginalfilmen från 1984:

Via Åkestam/Holst

torsdag, oktober 04, 2007

"One more time - we got to celebrate"Vi har ju tidigare talat om att Sony Bravias explosionsfilm från Glasgow kanske lutade lite väl mycket åt effektsökeri och mindre kreativitet (iaf. initialt för visst blev den rätt fin) och att det kanske dags att byta spåret.

Detta tyckte naturligtvis inte Fallon London som återigen ger mig ett leende på läpparna med något som slarvigt kan beskrivas som ett av de mest ambitiösa animeringsjobben - någonsin?

Allt väl akompanjerat med gubbrockklassikern "She´s a rainbow" med Rolling Stones.

Jag vet inte vad ni tänker göra men jag tror jag går förbi närmsta leksaksbutik och köper upp mig på lite Play-Doh.

Missa för allt i världen inte heller den mycket ambitiösa kampanjsidan till det hela. Det var även i detta fall ett tag sen det var så roligt att klicka. Siten där hittar ni även filmen i bättre kvalité än t.ex Youtube

Summering: Produktreklam at it finest där produkten fått ta ett steg tillbaka till förmån för ohämmad kreativ kärlek.

söndag, september 30, 2007

Helveticapremiär i Stockholm
Typografifilmernas Halo 3, Helveticafilmen, har snart premiär i Sverige. Den 29:e oktober visas den på Park i Stockholm i samarbete med Research & Development.

helveticastockholm.se

måndag, september 17, 2007

Bruhn BloggarPeter Bruhn en av våra favoriter och hjärnan bakom Fountain absoluta bloggar numera flitigt om typografi och visar fragment av nya och gamla typer och även inspirationsbilder - en given succé. Här finner du den!

onsdag, augusti 15, 2007

Type the skyEtt väldigt ambitiöst projekt av Lisa Reinermann på Universitete Duisburg-Essen i Tyskland.
Hon hittade första bokstaven Q under ett besök i Barcelona och bestämde sig genast för att utnyttja det negativa utrymmet mellan byggnaderna och himlen för att skapa ett helt alfabet utav detta.

Till detta gjordes även en bok.Ambitiöst, vackert och en sporre för alla som sitter och pillar med små nördiga projekt på kammaren.

onsdag, augusti 08, 2007

Going UndergroundGroupies reser sig från sommar och semestervilan och kickar igång hösten med en liten inblick i de japanska kloakerna.

Fler bilder finner du här!

tisdag, juni 12, 2007

Idag fyller Groupies 2årIdag firar Groupies 2 år, 228 poster har det hunnit bli med saker vi gillar och ogillar. Vi hoppats att ni gillar och ogillat det vi skrivit om. Vi vet inte vilka ni är eller hur många ni faktiskt är. Naturligtvis är vi glada att ni tagit er tid och kikat in här med jämna mellenrum.

Vore kul att höra era spontana röster om vad ni tycker om det som varit och kanske rentav har några önskemål om vad framtiden skulle kunna bära med sig.
/G-redaktionen